Erik Söderlund (oberoende)

Erik Söderlund (oberoende)

Stockholmsk DN-ledare

läsarePosted by Erik Söderlund Fri, December 10, 2010 10:02:32

I dag skriver DN en mycket märklig ledare som missar alla väsentliga frågor om trafikpolitiken. Min kommentar var:


"Där föll poletten ner hos mig. Att DNs ledarsida är så oförblommerade advokater för den av Stockholmare ledda moderata partinomenklaturen är faktiskt en överraskning. Ta reda på fakta innan Ni påstår att järnvägen är ett trafikslag mer subventionerat än andra. Vilka "snuttar" byggs där ingen åker/transporterar? Har åkt genom Finland med tåg två gånger i höst. Allt på topp! Åk Dit och gör ett reportage och skriv sedan en mer insiktsfull ledare!"


Vi gillar Haparandabanan! Vi kommer att bygga Norrbottniabanan! Vi ska se till att man kan resa inom norra Skandinavien och Barents på ett värdigt, snabbt och miljövänligt sätt. Det bor faktiskt miljoner människor i norr - vi är inte enstaka!


I Bryssel, Berlin, Rom och alla andra metropoler inom EU har man fattat att det finns ett ömsesidigt beroende mellan periferi och centrum. Stockholm verkar vara en bastion för den marknadsliberala centraliseringspolitiken! - Kom ut i verkligheten! Läs på!


Ikväll ska vi gotta oss åt BDpop social club där en massa ny musik från Norrbotten presenteras. Kommer vi att få se "riksmedia där"? DNs Norrlandsredaktion och dom andra drakarna packade ihop för länge sedan så risken är nog liten.


Trevlig helg i kylan önskar


Erik den röde


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.