Erik Söderlund (oberoende)

Erik Söderlund (oberoende)

Arbetarkommunmöte i Kalix

läsarePosted by Erik Söderlund Fri, November 26, 2010 00:13:52
Så har jag då avverkat första partimötet med mitt nya parti socialdemokraterna. Arbetarkommunen i Kalix hade möte i går kväll om budgeten för Kalix kommun 2011 och framåt. Vi fick tydlig information av blivande kommunalrådet Ellinor Söderlund (Vi är inte släkt!).

Tyvärr ser det inte så bra ut för kommunens ekonomi inför det nya året. De beslut om förändringar som borde ha fattats tidigare återstår att göra. Det blir säkert ett tufft år med flera svåra beslut. Jag gick ju i valkampanjen ut med en personlig annons om vikten av att få en stabil ekonomi i Kalix kommun. Det löftet tänker jag försöka hålla trots partibytet.

Apropå partibyte så har miljöpartiet i Sundsvall och Västernorrland överraskande lämnat den tidigare rödgröna alliansen och bildat allians med de borgerliga och sjukvårdspartiet (i landstinget). För mig framstår det som ett svek efter den gemensamma valkampanjen på riksplanet.

Mina uppdrag under den förra mandatperioden börjar nu avslutas. Inför den nya mandatperioden är jag helt utan uppdrag. Det känns konstigt efter 8 år som halv- till fjärdedelspolitiker.

Nu får jag koncentrera mig på mina fullmäktigemöten, distansstudierna och jobbsökeriet.


Vi höres!


/Erik